Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat, skolebestyrelsen 16.01.2020

Skolebestyrelsesmøde d. 16. januar 2020

Referat 

Til stede: Trine, Marianne, Bo, Lone, Henrik Jørgensen, Henrik Andersen, Lene, Julie og Danni

 

  1. Meddelelser fra elever, ledelse og bestyrelse.

Budget 19, budget 20: Regnskabsresultatet 2019 er endnu ikke endeligt, nærmere orientering ved næste SB-møde. Budget 2020 af samme størrelse som budget 2019. Arbejdet med detailbudgettering er i gang.

Elevfravær: Ledelsen fortæller om, hvorledes fravær registreres. Ny skrivelse vedrørende anmodning om ekstraordinær frihed i skoletiden lægges på hjemmesiden sammen med de nye forskrifter for registrering af elevfravær.

Bestyrelsesformanden fortæller, at formændene i områdets bestyrelser mødes for at drøfte aktuelle problemstillinger på tværs af skolerne.

  1. Aula/Meebook

Ugeplanerne er ikke konsistente, svært som forælder at kunne følge med dag for dag. Ensartethed for klasserne ønskværdigt set fra forældreside. Ugeplanen bedes lagt i Meebook frem for i kalenderen i Aula.

Der forventes en større ensartethed i ugeplanernes form og indhold efterhånden som Meebook bliver en del af den forberedelsesmæssige rutine. Aulafokusgruppen hjælper lærerne på vej i brug af platformen, hvor det volder udfordringer.

  1. Ferieplan

Skolebestyrelsen har besluttet at anvende Københavns Kommunes vejledende ferieplan for skoleåret 2020/2021.

  1. Kontaktforældremøde

    Kontaktforældremødet udsættes af planlægningshensyn til 12. marts. med følgende tidsramme:

    17.00-17.30. Formøde for skolebestyrelsen 
    17.30-19.00: Kontaktforældremøde.

    Forslag til emne ved kontaktforældremøde: Kommunikation i skolesammenhæng. Muligt indhold:

    Tone - kommunikationsveje - grænseoverskridende kommunikation - forslag til god kommunikation - kommunikation i forældregruppen - hvilke fortællinger skaber man om klassen ved en given kommunikationsmåde – kommunikationsetik - kommunikation i forbindelse med modtagelse af nye elever - introduktion til nye forældre i klassen fra kontaktforældrene - hvordan hjælper man store elever, som starter i en ny klasse - hvad kan man gøre for elever som føler sig ensomme i klassen - spisegrupper. 

    Kontaktforældrene bedes bære diskussionen fra kontaktforældremødet ud på forældremøderne i de enkelte klasser.

    Rammen for mødet kunne være en indledende drøftelse af kontaktforældrenes rolle efterfulgt af arbejdet med en case.

  2.  Evt.

​​​​​​​​​​​​​​Skærpet opmærksomhed på brug af mobiltelefonerne fra lærere og vikarer i forhold til de gældende principper.

Næste ordinære bestyrelsesmøde: onsdag den 19. februar kl. 17.

Ordinært møde i april: torsdag d. 23/4. Trafikpolitik som overordnet emne. Der udtrykkes ønske om at elevrådet har udspil klar inden SB-mødet således, at trafikpolitikken flugter med elevernes ønsker.